per Aleix
Normal, V+ (90m)
Esperó Remacha, Sant Llorenç de Montgai.
Vivim en un país collonut; Quan volem anar a fer coses amb
neu i gel el Pirineu decideix que no ens hi vol i ens manté allunyats amb un
vendaval de fred i vent. Doncs molt bé, ell s’ho perd i nosaltres canviem el
material i anem a buscar roques arrecerades del vent i exposades al Sol.
I és que aquest tros de món és tant agraït que pots estar
escalant amb mànigues de camisa i que el vent que passa per sobre la paret et
porti volves de neu des de quilòmetres de distància. El problema són els
entrebancs que et posa per passar per segons quin lloc vols passar i és la roca
(i la psicologia interior adversa) la que et fa fora.
Però més val no quedar-te moix i seguir carretera amunt. Camarasa,
Àger, Terradets, una xocolata calenta a Tremp i cap a Isona. I és que no hi ha
res com sopar a casa els avis i veure l’àvia feliç d’embotir-te menjar esòfag
avall (mare de déu quina truita!) i el padrí explicant-li batalletes al Lluís
dels racons d’on anem i venim a escalar sovint.
I poder dormir deu hores, despertar-te i fotre’t ben ple de
pa amb tomàquet i embotits del Pallars et dóna les forces necessàries per saber
que a Collegats no s’hi podrà viure, per comprovar que a Àger el vent bufa de
costat i animar-te a descobrir contrades desconegudes.
Així, sense saber massa ben bé com, acabem a Sant Llorenç de
Montgai ajaguts en una pedra comentant ressenyes amb en Pete, gaudint del preciós
racó de món que acabem de descobrir.
Per arrodonir-ho, quan ja no volem passar pors ni equipar
res, encertar una via a ull amb precioses tirades verticals, fins i tot
desplomades, però farcides de cantells escandalosos per xalar de valent i
menjar-te una coca amb xefla al cim.
Ara només queda desitjar que el pròxim tiberi merescut toqui després de passar fred i sigui una hamburguesa de ternasco amb ceba caramel·litzada i formatge blau...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada